Lentefricassee

Bereiding

  1. Gaar eerst de groentjes beetgaar.
  2. De stoofprei apart garen en koud afspoelen( voor een mooie groene kleur)
  3. Het vlees in een braadslee blancheren en dan goed afspoelen, zet dan het vlees op in proper koud water en voeg hierbij de kruiden en de blanke kalfsfond en laat het vlees rustig garen.
  4. Als het vlees gaar is het vlees uit de pot scheppen en het kookvocht door een puntzeef gieten.
  5. Giet bij het vocht 2 liter room toe en voeg er nog extra water bij tot je 6 liter vocht hebt.
  6. Bind de saus af met de blanke roux chef en ga nog eens met de mixer door voor een gladde saus.
  7. Voeg dan het vlees en de gegaarde groentjes bij en breng verder op smaak met peper en zout.
  8. Presenteer in een grote schaal.

Dit recept komt van: kantoor

Ingredienten

  • 5 kg kalfsfricassee
  • 300 g blanke kalfsfond carte blanche (Knorr)
  • 340 g blanke roux chef
  • 2 l keukenroom
  • 1 kg 250 g wortelen dik in julienne gesneden
  • 2 witte selder in julienne gesneden
  • 2 dikke stengels stoofprei in julienne gesneden
  • laurier
  • peper van de molen
  • zout