Bereiding
Voor een verfijnde zachte pekel:
- 1 kg varkenshaasjes
- 15 g pekelmix: zout voor vacuüm zouten = 1 kg Verstegen Colorozozout + 100 g Verstegen Schinkenlob)
- Varkenshaasjes inwrijven met het zout.
- Vacuüm trekken en 3 dagen laten liggen. (halverwege eens omdraaien)
Phinweels
- Leg de sneetjes spek dakpansgewijs over elkaar.
- Voor minieme vetweergave, leg het vetgedeelte over het vorige speksneetje.
- Snij de varkenshaasjes in de lengte, net niet middendoor.
- Leg open over het spek.
- Bestrijk de bovenkant met de World Grill mediterrané.
- Bestrooi met de gehakte pistachepitten.
- Bedek met de mozzarella en strijk deze ook even in met de World Grill mediterrané.
- Vouw de varkenshaas toe en rol stevig in het spek.
- Bind mooi op met katoenkoord en presenteer op schotel.
- Maak met 1 haasje spiesen
Tip
Varkenshaasje kan zeker ook op zijn geheel op de BBQ. Na het garen even laten rusten en mooi versnijden.
Leg een combi van brochettes en gehele haasjes in de toonbank.
Dit recept komt van: firma Verstegen