Aspergerollade

Bereiding

  • Neem een varkensgebraad van de rug en kuis dit volledig op zoals voor mignonettes.
  • Versnijd het mignonette-gebraad in stukken van ongeveer 15 cm lang en snijd die dan met de snijmachine in dunne lapjes (type blinde vink).
  • Voor de vulling: neem gemengd gehakt, voeg daar wat aspergevocht en gemalen kaas bij en meng goed dooreen.
  • Leg de lapjes open en verdeel over ieder lapje 80 g vulling.
  • Rol het lapje voorzichtig dicht, te beginnen aan de lange zijde. Maak dat de rollade niet té vol gevuld is.
  • Maak de uiteinden met cocktailprikkers vast.

         TIP: gebruik gele chapelure en fijne gedroogde peterselie aan de uiteinden.

         Dat oogt zeer mooi in de toonbank.

  • Rol de rollade door het eigeel en daarna door de gele chapelure.

 

Gewicht

130 gram per stuk

Ingredienten

  • varkensruggebraad
  • gemengd gehakt (voor de vulling)
  • asperges (uit glas of blik, voor de vulling)
  • gemalen kaas (type gruyère, voor de vulling)
  • chapelure (geel of rood)
  • gedroogde peterselie
  • eigeel