Asperges al pancetta

Bereiding

  • Neem de rauwe asperges. 
  • Snij de onderkant 1 a 2 cm af.
  • Neem telkens 3 stuks asperges.
  • Omrol elk pakketje met 2 sneetjes pancetta.
  • Strijk in met World Grill basic seasalt & Lampong pepper
  • Werk af met de Spicemix del Mondo la spezia.
  • Presenteer in strakke zomerse schaal.

Verkooptip

  • Grill de asperges lichtjes voor en strijk in met wat World Grill basic seasalt & Lampong pepper, werk dan pas af met de Spicemix del Mondo la spezia. Of vervang de Spicemix del mondo la spezia door de Fruit Pepper lemon.
  • Presenteer de pancetta mee op de schaal;  zo trek je extra aandacht naar de kwaliteit van het product en creëer je meerverkoop van de pancetta zelf.

Pancetta maken

  • Zout het buikspek in met het Colorozozout, de Schinkenlob en de kruiden.
  • Trek vacuüm.
  • Laat 3 weken rusten en draai regelmatig.
  • Haal uit de vacuüm en laat 2 dagen rijpen in koelcel.
  • Droog 1 week op 80 % luchtvochtigheid tussen 15 en 18 °C.

Pancetta deluxe

  • Met de combinatie van roken en 3 maanden droogtijd, creëer je echt de top.
  • Tip: vermeld dit duidelijk in toonbank zodat de klant er graag iets meer voor betaalt.

                                   

Ingredienten

Voor 40 stuks 

  • 80 dunne sneetjes pancetta of gerookt buikspek
  • 120 st groene asperges
  • Spicemix del Mondo la spezia
  • World Grill basic seasalt & Lampong pepper

Pancetta maken

  • 1 kg    buikspek
  • 35 g    Colorozozout mengen met 3.5 g Schinkenlob
  • 2          blaadjes Laurier 
  • 10 g    World Spice Blend Mediterranean Rozemarijn – Saffraan