Italiaans stoofpotje

Bereiding

  • Snijd het kalfsvlees in kleine blokjes en laat samen met de gehaktballetjes in een lekkere bouillon garen op een zacht vuurtje.

Voor de saus

  • Breng het water aan de kook en voeg er de blanke fond en de Napoletanasaus bij.
  • Breng de saus aan de kook en breng ze op smaak met peper, zout, rozemarijn en knoflook.
  • Voeg het kalfsvlees en de gehaktballetjes toe aan de saus en laat even opkoken.
  • Laat de aardappeltjes een 5-tal minuutjes mee koken en bind, als je dat wenst, met een beetje blanke roux.

Ingredienten

  • 50 g blanke fond (Knorr)
  • 1 liter water
  • ½ kg kalfsstoofvlees
  • ½ kg gehaktballetjes
  • 1 kg Napoletana (Napolina)
  • 1 kg vacuümaardappeltjes
  • 1 koffielepel rozemarijn (Knorr Primerba)
  • blanke roux (volgens gewenste dikte van de saus)