Bereiding
- Bak de scampi's mooi bruin in een beetje hete boter.
- Kook de tagliatelle gaar volgens de richtlijnen van de fabrikant.
Voor de saus:
- Verwarm de olie van de gedroogde tomaten en laat er de sjalotjes in uitzweten.
- Snipper de gedroogde tomaten zeer fijn en voeg ze bij de sjalotjes.
- Flambeer met de whisky.
- Blus en de kippenbouillon voor een derde inkoken, voeg er de room bij en laat nog even verder koken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng alle ingrediënten samen en laat snel afkoelen.
Ingredienten
- 1 kg scampi’s of gekookte kip
- 1 kg ongekookte tagliatelle
Voor de saus:
- 250 g sjalotjes
- 250 g gedroogde tomaten op olie
- 100 g whisky
- 1 liter witte wijn
- 1 liter kippenbouillon
- 2 liter room
- peper en zout