Tagliatelle met scampi

Bereiding

  • Bak de scampi's mooi bruin in een beetje hete boter.
  • Kook de tagliatelle gaar volgens de richtlijnen van de fabrikant.

Voor de saus:

  • Verwarm de olie van de gedroogde tomaten en laat er de sjalotjes in uitzweten.
  • Snipper de gedroogde tomaten zeer fijn en voeg ze bij de sjalotjes.
  • Flambeer met de whisky.
  • Blus en de kippenbouillon voor een derde inkoken, voeg er de room bij en laat nog even verder koken.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng alle ingrediënten samen en laat snel afkoelen.

Ingredienten

  • 1 kg scampi’s of gekookte kip
  • 1 kg ongekookte tagliatelle

Voor de saus:

  • 250 g sjalotjes
  • 250 g gedroogde tomaten op olie
  • 100 g whisky
  • 1 liter witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 liter room
  • peper en zout