Smossalade

Bereiding

  • Snijd de eieren in schijfjes en de gekookte ham in fijne juliennesnit.
  • Snipper de ajuin in fijne stukjes.
  • Snijd de tomaten in fijne blokjes.

Neem een grote rechthoekige toonbankschotel en vul deze op volgende wijze: 

  • mayonaise
  • stukjes tomaten
  • gesnipperde ajuin                                                    Herhaal deze volgorde 2 keer              
  • gekookte ham
  • schijfjes eieren

Nadat je de toonbankschotel hebt gevuld volgens het bovenstaande schema werk je de laatste laag eieren af op volgende wijze:

  • schik  de eieren mooi in vier rijen, spuit de mayonaise daartussen met een spuitzak en bestrooi het geheel met gesneden bieslook.

Ingredienten

  • gekookte eieren
  • gekookte ham
  • ajuin                                                              
  •  tomaten                                                                  
  • mayonaise
  • bieslook

De hoeveelheid hangt af van de grootte van de gebruikte schotel.