Kipstammetje met zachte roomsaus en een stoof van quinoa

Bereiding

  • Warm de over voor op 180°C 
  • Schrik de kipstammetjes op de bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en bak gedurende 10 min. op 180°C
  • Warm de olijfolie met de sjalotten, de prei en de kruidenmix. Stoof mooi aan en gaar op laag vuur, roer er de Maiski witte quinoa onder
  • Warm de pastasaus met room op en werk af met extra stukjes tomaat. 

Tips: 

  • Voor de slager: Lepel de saus met daarop de witte quinoa - stoof in een ovenbakje en schik daarop een kipstammetje. Plaats het zo vooraan in uw toog.
  • Tip voor de klant: over voorverwarmen op 160°C en bakken gedurende 15 min. 

Ingredienten

  • 10 kippenstammetjes MAISKI 10814320
  • 1,2 L pastasaus met room MAISKI 10722050
  • 200 G tomaatbrunoise 
  • Verse oregano blaadjes of marjolein

Voor de quinoa - stoof: 

  • 1,4 kg witte quinoa MAISKI 10551930
  • 1 dl olijfolie
  • 2 grote banaansjalotjes fijngehakt 
  • 400 g prei in ringen 
  • 5 g Vlaamse kruidenmix
  • Fijngehakte verse oregano blaadjes of marjolein