Lamsballetjes in tomatensaus finesse

Bereiding

  1. Meng het lamsvlees met de FRESH COLOR en maal deze door de grove plaat en vervolgens door de           3,5mm-plaat.
  2. Meng het lamsgehakt met het zout en de LAMSVLEESKRUIDEN.
  3. Voeg de VEKA STABIL toe en meng dit  stevig door.
  4. Portioneer balletjes van circa 50 gram en gaar deze in de oven (15 minuten bij 90 °C).
  5. Maak ondertussen de saus klaar.
  6. Kruid de groenten met de KNOFLOOKPEPER OZG en bak deze beetgaar.
  7. Voeg de KEURSLAGERS TOMATENSAUS FINESSE toe aan de gehaktballetjes.

Dit recept komt van: kantoor Raps

Ingredienten

  • Ingrediënten Toscaanse tomatensaus
  • 2000 g  KEURSLAGERS TOMATENSAUS FINESSE (1090374)
  • 300 g     Rode en gele paprika, in brunoise
  • 200 g     Ui, in brunoise
  • 5 g         KNOFLOOKPEPER OZG (1037115)
  • Ingrediënten gehaktballetjes
  • 1000 g Lamsgehakt ongekruid
  • 10 g       Keukenzout
  • 10 g       VEKA STABIL (1701293)
  • 6 g         LAMSVLEESKRUIDEN (1000594)
  • 5 g         FRESH COLOR (1706226)