TV-BURGERTJE KIP

Bereiding

  • Vlees tussen 0°C-2°C goed mengen met de kruiden rhenus f+f, zout en P-3000.
  • Doormaal 1x door de 3 mm plaat.
  • Voeg de marinade toe en goed mengen.
  • Afvullen in kunstdarm kaliber 60 mm.
  • Koken op 75°C tot kern 72°C.
  • Afkoelen in ijswater. 
  • Schijven snijden van 1cm dik.
  • Broodje onderkant en bovenkant besmeren met Indische Currysaus (Delino).
  • Kippenburgertje ertussen leggen.
  • Menusuggestie: 
  • Opwarmen gedurende 30 sec. in microgolfoven op 600 W.

 

Dit recept komt van: kantoor

Ingredienten

  • 700 g kipfilet
  • 300 g buikspek S.4
  • 15 g Rhenus f+f  (Raps)
  • 10 g zout
  • 30 g Marinox Capri (Raps)
  • 2 g P-3000 (Raps)
  • 1 st kunstdarm Riefol K60 (Claes)
  • 10 g Indische Currysaus (Delino)
  • ± 30 broodjes